Dolu Koruma Sistemleri2019-11-05T09:14:50+00:00

DOLU KORUMA SİSTEMLERİ

PROJELERİMİZ

DOLU KORUMA SİSTEMLERİ

En güvenilir dolu koruma yöntemi olan Dolu Ağı sistemleri TES-İŞ ile mühendislik ilkeleri altında tarımda ve endüstride uygulanmaktadır.

Uzun vadeli bir yatırım olan Dolu Ağı uygulamasının projelendirilmesi, malzeme temini ve inşaatı kadar inşaat sonrası servis ve hizmetleri de önemlidir. Bu konuda uzmanlaşmış ve 25 yıllık tecrübesi olan Avustralya NetPro Pty firması ile lisans anlaşması yapan TES-İŞ, tasarım ve malzeme tedarik desteğini de alarak Türkiye, Avrupa ve Orta Doğuda projeler gerçekleştirmektedir.

Dolu ağı sistemlerinin en az UV dayanıklılığı kadar rüzgar yüklerine, deprem etkilerine ve değişen zemin koşullarına karşı dayanıklı olması beklenmektedir. Bu nedenle, Dolu Ağı sistemlerinin projelendirilmesi ve güncel yönetmeliklere göre statik hesaplarının yapılması bu alanda uzmanlık gerektirir. TES-İŞ tarafından tesis edilen tüm Dolu Ağları uzman mühendisler tarafından tasarlanmakta ve statik hesapları yapılmakta olup, akredite kuruluşlar tarafından onaylanmaktadır.

İNDİR
Dolu Koruma Sistemleri Kataloğu
İNDİR

Araç Stok Alanları

Özellikle otomotiv ve lojistik sektörlerinde araç stok alanlarında dolu hasarının ortadan kaldırılması için yapılan Dolu Ağı uygulamaları aynı zamanda gölgelik sağlamakta, bunun yanı sıra kuş pisliği zararlarını da minimum seviye indirmektedir. Araç stok alanlarında park ve trafik düzenine uyumlu olacak şekilde projelendirilen dolu ağı sisteminde çelik kolonlardan ve çelik halatlardan oluşan bir asma-germe taşıyıcı kullanılmaktadır. Zemin yapısına bağlı olarak zemin ankrajları kullanılabildiği gibi betonarme kazıklar da kullanılarak gergi stabilitesi sağlanabilmektedir.

Tarım Alanları

Meyve bahçeleri için uyguladığımız Dolu Ağları ürüne ve bahçenin bulunduğu yere göre tasarlanmaktadır. Bahçeler için tasarladığımız dolu ağı projelerinde amaç sadece ürünü doludan korumak değil aynı zamanda ürünün kalitesini arttırmak ve daha çabuk paketlenmesini sağlamaktadır.
Bu alanda piyasada lider konumdaki NetPro tarafından önerilen ve tedarik edilen renkte ve türde dolu ağı kullanılarak ürünlerinizde kaliteyi arttırmaktayız. Doğru gölgelik oranı tespit edilerek ürünlerde su/güneş zararını en aza indirmek mümkündür. Unutulmamalıdır ki birçok üründe su buharının dolu ağının altında tutabilmek ürün kalitesine ve üretim ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.

Barajlar

Türkiye genelinde yıllık toplam yağış miktarı 501 milyar m³ dür ve bunun 274 milyar m³’ü buharlaşma yoluyla atmosfere geri dönmektedir. Diğer bir deyişle yıllık toplam yağışın %54.7’ sinden herhangi bir şekilde yararlanılamamaktadır. Diğer taraftan küresel iklim değişiminin bu tabloyu daha dramatik bir hale getireceği düşünülürse, buharlaşmanın azaltılması çalışmalarının önemi daha iyi anlaşılacaktır.
Buharlaşma önleyici özel fileler, diğer yöntemlerin aksine buharlaşmayı çok yüksek oranda engellerken ayrıca bölgedeki ekolojik dengeyi etkilemez. Ayrıca suyun yüzeyinin ihtiyaç hallerinde kullanılabilmesine de olanak sağlar.

Büyükbaş Hayvan Çiftlikleri

Yenilikçi Gölge Sistemi ile artık hayvanlarınız rahatlıkla güneşten korunabilir. Yenilikçi Gölgelik Sistemi, genellikle hayvan çiftlikleri gibi yerlerde kullanılan, hayvanları güneş ışınlarından koruyan özel bir ürün yelpazesi ile geliştirilmiştir. Sistemde kullanılan Güneş Koruma malzemeleri, su ürünleri yetiştiriciliği ve vermikültür endüstrilerinde de kullanılmaktadır.
Yenilikçi gölge sistemi tasarımında, ters yönde çalışan ve havai bir ızgara deseni oluşturan gerin çelik halatlar kullanılır. Bu, gölgeliğin neredeyse sonsuz değişken kombinasyonlarda kurulabilmesini sağlar.

File Toplama/Açma İşlemleri

Dolu Ağları kar yükü taşımadığı için yoğun kar yağışı alan bölgelerde dolu mevsimi başlamadan önce açılır, mevsim bitiminde tekrar toplanır. Açma-toplama işlemleri işletme tarafından yapılabileceği gibi TES-İŞ’ in uzman kadrosu tarafından da servis hizmeti alınarak yapılabilir.
İşletmeler için büyük kolaylık sağlayacak Otomatik Sistemler çok yakında uygulamaya konulacaktır. Otomatik Sistemler geçmiş projelere de uygulanabilir şekilde tasarlanmıştır.

Kurulum Sonrası İşlemler

  • Dinamometre ile halat gerginliklerinin kontrolleri
  • Sert hava koşullarından dolayı filede oluşabilecek hasarların düzeltilmesi
  • Müşterinin açma-kapama işlemlerini kendi ekibine yaptırmayı tercih etmesi durumunda gerek duyulan malzemelerin temini.
  • Sistemde yer alan iç kolon ve dış kolonların kontrolleri.